fbpx

Zit je in een harmonie- of fanfareorkest en wil je leren hoe je kunt improviseren en in hoe je diverse jazzstijlen moet spelen? Dan is het absoluut de moeite waard om mee te doen! Je krijgt les van ervaren jazzmuzikanten waarbij je vanuit een andere benadering leert spelen dan bij de harmonie of de fanfare. De workshops vinden plaats bij het Kunstencentrum Venlo, Goltziusstraat 21, Venlo. Kosten: €10

WORKSHOP 1

DOCENT: Frank Steeghs.
NIVEAU: Beginners t/m B diploma. 

In deze workshop leer je hoe je een blues kunt spelen. Improvisatietechnieken en het spelen zonder noten zijn het uitgangspunt.

WORKSHOP 2

DOCENT: Carlo Nardozza
NIVEAU: C en D 

Deze workshop gaat over het studeren van de belangrijkste harmonische kleuren en hoe je dit toe kunt passen zodat je zo snel mogelijk een schema kunt horen. Je hebt een basiskennis van arpeggios en toonladders nodig.

WORKSHOP 3

DOCENT: Angelo Verploegen
NIVEAU: Uitvoerende amateurs in Harmonieën, fanfares en
               Big Bands. Er is een redelijke leesvaardigheid vereist en                kennis van majeur- en mineurtoonladders tot en met 4                kruisen en mollen. 

Aan de hand van meerstemmige trompet-arrangementen van bekend (b.v. Caravan, Cute, So What) en minder bekend (b.v. Effendie, This Is For Albert, Cedar’s Blues) jazzrepertoire wordt er gewerkt aan sectiespel, jazzfrasering en improvisatie. 
Shopping Basket