fbpx

Frank Steeghs

Frank studeerde trompet en hafabra-directie aan de Conservatoria van Maastricht en Utrecht. Zijn docenten waren Theo Wolters, Sef Pijpers, Danny Oosterman en Jan Cober. In beide hoofdvakken behaalde hij de Master-titel.

Tijdens zijn studie speelde hij in het Nationaal Jeugd Orkest en het European Community Youth Orchestra. Hij is 12 jaar als 1e trompettist verbonden geweest aan het orkest van de Hoofdstad Operette te Amsterdam. Daarnaast werkte hij als freelancer bij o.a. Radio Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble.

Als gastdirigent werkte hij met beroepsorkesten als: Rundfunk-Blas-Orchester Leipzig (D), het orkest van de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso”. Als dirigent van amateur orkesten werkt hij samen met vele gerenommeerde solisten uit de lichte en klassieke muziekwereld. Zijn muzikale horizon is zeer breed qua genres en stijlen en orkestvormen. Blaasorkesten (hafabra) symfonieorkesten en big-bands behoren tot zijn werkveld.

Op het internationale festival voor blaasorkesten 2003 te Praag won hij de prijs voor beste dirigent van het festival. 

Shopping Basket