fbpx

Carlo Nardozza

Carlo Nardozza studeerde voor zijn bachelor- en masteropleiding af voor trompet bij het Maastrichts Conservatorium waar hij studeerde bij Rob Bruynen, Claudius Valk en Bert Joris. 

Tijdens zijn studie stelde hij zijn eigen kwintet samen waarvoor hij zelf muziek componeerde. Het Carlo Nardozza Quintet bestormde de jazzpodia van de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Roemenië en Italië. Ze brachten de CD’s ‘Making Choices’ en ‘Winterslag’ uit en wonnen prijzen op het jong jazztalent concours Gent, het Tremplin jazz concours in Avignon en de Jerry van Rooyen Award. 

Momenteel werkt carlo aan een nieuw project ‘Big Band Nardozza’ waar hij als trompettist begeleidt wordt door verschillende Big Bands in Europa. Voor dit project worden Carlo’s composities gearrangeerd voor Big Band door gerenomeerde componisten waaronder Bert Joris, Lieven Cambré en Lode Mertens. 

Als docent is hij verbonden geweest aan het Conservatorium van Gent en het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Momenteel is hij als docent werkzaam bij het Conservatorium Maastricht en het stedelijk conservatorium voor muziek, woord en dans in Hasselt. 

Trumpet Festival Venlo Carlo Nardozza
Shopping Basket